Kotipehku on paljon muutakin kuin asuinpaikka | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kotipehku on paljon muutakin kuin asuinpaikka

Tampereen ensimmäinen alusta asti asuinyhteisöksi suunniteltu rivitaloyhteisö Kotipehku vietti syksyllä 25-vuotisjuhliaan Hallilassa. Sekä idealismille että kouriintuntuvalle realismille talkootöineen rakentuneessa Kotipehkussa on kasvanut sukupolvi, josta monella on jo lapsia.

Kotipehkun jumppaa vetää Amra Topic

Liikunnanohjaaja Amra Topic vetää Kotipehkun naisten keskiviikkojumppaa, jonka jälkeen mennään saunaan. (Kuva: Pia Sivunen)

Kotipehkun suunnittelu lähti aikanaan siitä, ettei kyse ole vain asumisesta, vaan elämäntavasta, jolle asuminen tarjoaisi paremmat puitteet.

Kotipehku on yhdeksän talon ja 35 asunnon muodostama rivitaloyhteisö. Siihen kuuluu myös yhteistalo, jossa päivisin toimii asukkaiden yhdistyksen yhteistyössä kaupungin kanssa ylläpitämä yhteisöpäiväkoti.

Kotipehkussa on yhteinen puulämmitteinen sauna, jumppasali, bänditila, itse rakennettu maakellari, polttopuun pilkkomis- ja varastopaikka, hedelmätarha ja kasvimaata sekä iso pelikenttä keskellä pihaa.

Asumisyhteisö vaatii asukkailtaan työtä ja talkoohenkeä, mutta myös antaa paljon. Kotipehkun historiikin koonnut toimittaja Hannu Oittinen haastatteli asumisyhteisössä lapsesta aikuisiksi kasvaneita. Heille kasvuympäristö on jäänyt mieleen paikkana, jollaisessa omienkin lasten haluaisi kasvavan.

Toimittaja: Pia Sivunen