Kielten kursseja tarjotaan kysynnän mukaan | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kielten kursseja tarjotaan kysynnän mukaan

Tampereen seudun työväenopiston suosituimmat kielet vaihtuvat aina hieman vuosittain. Englanti on kärjessä, mutta harvinaisemmatkin kielet pärjäävät.

Espanja on suosittua Tampereen yliopistolla. (Kuva: Elena Kurki)

Tampereen seudun työväenopisto tarjoaa tänä keväänä 235 kielten kurssia, joista englannin kurssit ovat suosituimpia. Toiseksi suosituin kieli on espanja.

Harvinaisempien kielten alkeiskurssit täyttyvät, mutta jatkokursseille ei välttämättä ole enää tunkua. Tampereen seudun työväenopiston johtavan kieltenopettajan Katriina Toivosen mukaan arabia on ollut erittäin suosittua viime vuosina.

”Erityisesti syksyllä 2015 pakolaistilanteen myötä kielestä kiinnostuttiin”, sanoo Toivonen.

Matkailu on suurin syy, miksi kieliä opiskellaan, mutta myös muut syyt vaikuttavat kielestä innostumiseen. Katriina Toivosen mukaan esimerkiksi japani on suosittua nuorten keskuudessa, koska monet ovat kiinnostuneet mangasta ja animesta.

Toimittaja: Elena Kurki

• Kuuntele tallenteitamme