Kakkuinsinööri Emma Iivanainen tekee kakkutaidetta työkseen | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kakkuinsinööri Emma Iivanainen tekee kakkutaidetta työkseen

Tamperelainen Emma Iivanainen on koulutukseltaan insinööri, mutta kakkujen tekeminen vei voiton oman alan töistä viitisen vuotta sitten.

Emma Iivanaisen kakkukurssilla.

Kakkutaiteilija Emma Iivanainen näyttää, miten sokerimassaa työstetään.
(Kuva: Hanna Hietikko)

Iivanainen innostui kakuista ollessaan vaihto-oppilaana Malesiassa. Vähitellen kakkutilauksia tuli myös lähipiirin ulkopuolelta.

Iivanainen tuli tunnetuksi osallistuttuaan Koko Suomi leipoo -ohjelman ensimmäiselle tuotantokaudelle, ja kun hänet valittiin vuoden käsityöläiseksi vuonna 2013. Ohjelman jälkeen hän perusti yrityksensä.

Nykyään kakkutaiteilija tekee tilauskakkujen lisäksi kakkukirjoja, suunnittelee koristeluita brittilehtiin, pitää leivontablogia ja järjestää kakkukursseja.

Toimittaja: Hanna Hietikko