Kahta samanlaista korua ei synny | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kahta samanlaista korua ei synny

Minna Miettinen on itseopiskellut korujen tekijä, jonka käsissä on syntynyt satoja, ellei toista tuhattakin erilaista korua.

Minna Miettinen

Minna Miettinen tekee monentyyppisiä kaunistuksia sydänriipuksesta nilkkakoruun. Kuva: Pia Sivunen

Tampereen yliopistossa koulutusjohtajana työskentelevän Minna Miettisen mielestä hienointa korujen tekemisessä on se, että aina saa tehdä luovasti uutta ja erilaista. Kahta täysin samanlaista korua ei synny.

Seitsemän vuotta sitten syttyneen koruinnostuksen alussa helmi tarkoitti Minna Miettiselle jotakin sellaista, joka on pyöreä ja valkoinen. ”Mutta nyt olen varmaan käynyt läpi puusta kiveen kaikki helmimateriaalit, mitä voi olla olemassa”, hän sanoo.

Sydänkaulakorusta on tullut jo eräänlainen Minna Miettisen tuotemerkki. Tätä korua löytyy aika monen yliopistolaisenkin kaulasta.

Minna Miettisen tekemiin koruihin voi tutustua vaikkapa hänen korublogissaan. Vuorenpeikon koruloota löytyy Vuodatuksesta.

Toimittaja: Pia Sivunen