Kadut pöllyävät Tampereella vielä vappuun saakka | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kadut pöllyävät Tampereella vielä vappuun saakka

Tampereella katusoran puhdistusta jatketaan aivan toukokuun alkuun asti.

”Jotta viherkaistat päästään kunnolla harjaamaan ja puhdistamaan, niin kyllä siinä aina siihen vappuun on mennyt” kertoo Tampereen kaupungin kunnossapidon työpäällikkö Lassi Jokinen.
Tällä hetkellä katujen puhdistus on keskitetty keskusta-alueelle. Jokisen mukaan esimerkiksi Hervannassa ja Lielahdessa on vielä talviolosuhteet, joten katusoran kunnollinen puhdistaminen aloitetaan vasta myöhemmin. Kaupungillakin kevään tulo voi kuitenkin tyssätä uuteen lumimyräkkään.
”Takatalvesta on aina pieni pelko. Toivottavasti ei jouduttaisi enää hirveästi hiekoittamaan, vaikka ensi viikolle on taas pakkasta luvattu.” kertoo Jokinen.

Tähän mennessä kaupungin kaduille on levitetty ennätysmäärä katusoraa. Yhteensä sitä on tänä talvena mennyt noin 20 tonnin edestä.

Toimittaja: Lisa Kärnä