Kuuntele: journalistiikan vierailijaprofessoreiden valta vaihtui | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kuuntele: journalistiikan vierailijaprofessoreiden valta vaihtui

Journalismin iltapäivä kokoaa Suomen eturivin mediatutkijoita ja toimittajia Tampereen yliopistolle. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina. Radio Moreeni lähettää tilaisuudet suorana lähetyksenä.

Rauli Virtanen_Hanna Nikkanen_kuvat Riitta Yrjönen_Arttu Muukkonen

Rauli Virtanen luovuttaa journalistiikan vierailijaprofessorin pestin Hanna Nikkaselle 1. syyskuuta. (Kuvat: Riitta Yrjönen, Arttu Muukkonen)

Ensimmäisellä kerralla olemme paikalla journalistiikan vierailijaprofessorien vallanvaihdossa 1. syyskuuta klo 13.15. Freelance-toimittaja, tietokirjailija Rauli Virtanen pitää jäähyväisluentonsa otsikolla ”Journalismi ja pakolaiset”. Hänen seuraajansa vapaa toimittaja Hanna Nikkanen luennoi oman professorivuotensa avaukseksi journalismista ja muutoksista otsikolla ”Hetkiä, joista ei ole paluuta”. Journalistiikan vierailijaprofessorit ovat journalismin pitkän linjan ammattilaisia, jotka vierailevat opettajina Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksessa ja tuovat koulutukseen näkökulmaa työkentältä.

Nikkanen on ollut perustamassa palkittua verkkojulkaisua Long Playta. Lisäksi Nikkanen on saanut valtion tiedonjulkistamispalkinnon tietokirjastaan Viaton imperiumi ja suuren journalistipalkinnon (yhdessä Anu Silfverbergin kanssa). Valta vaihtuu Tampereen yliopiston Teatterimontussa torstaina 1. syyskuuta klo 13.15 alkaen.

Tilaisuuden juontaa Viestinnän, median ja teatterin yksikön johtaja, dosentti Heikki Hellman. Vallanvaihtoa voi seurata myös twitterissä (#journalismiIP #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista. Tilaisuus on osa journalistiikan oppiaineen Journalismin perusteet -luentosarjaa, jonne on yleisöllä vapaa pääsy.