Kuuntele: Journalismin iltapäivä: Kohti rakentavampaa julkisuutta | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kuuntele: Journalismin iltapäivä: Kohti rakentavampaa julkisuutta

mikko hautakangas_kuva

Tutkija Mikko Hautakangas miettii toimittajien kanssa rakentavan journalismin käytäntöjä. (Kuva: Sari Laapotti)

Journalismin iltapäivässä pohditaan tällä kertaa, miten journalismi ja journalistit voivat osallistua rakentavasti julkiseen keskusteluun. Voisiko journalismin avulla tuottaa ratkaisuja konflikteihin ilman, että journalismista tulee samanmielisten hymistelyä? Suora lähetys kuullaan Radio Moreenissa torstaina 15. syyskuuta klo 12.15 alkaen.

Tutkija Mikko Hautakangas Tampereen yliopiston tutkimuskeskus COMETista on mukana sovittelujournalismin tutkimus- ja kehityshankkeessa, jossa yhdessä toimittajien kanssa mietitään rakentavan journalismin käytäntöjä. Toimittaja Pasi Toivonen kertoo, miten Yleisradion A2-illoissa on pyritty etsimään ratkaisuja, mutta moniäänisyyttä kunnioittaen ja vastakkaisetkin mielipiteet esiin tuoden.

Tilaisuus pidetään Tampereen yliopiston Pinni B-rakennuksen luentosali B1097:ssä torstaina 15. syyskuuta klo 12.15 alkaen, ja se lähetetään suorana Radio Moreenissa. Tilaisuuden juontaa journalistiikan professori Ari Heinonen. Luentoja ja keskustelua voi seurata twitterissä (#journalismiIP #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista (utain.uta.fi/blogit). Tilaisuus on osa journalistiikan oppiaineen Journalismin perusteet -luentosarjaa, ja sinne on vapaa pääsy.

Journalismin iltapäivä tuo tänä syksynä Tampereen yliopistoon maamme eturivin tutkijoita ja toimittajia pohtimaan journalismin ja journalistin ammatin nykytilaa. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina.