Kuuntele: Journalismin iltapäivä: journalismin suhde historiaan ja tulevaisuuteen | Radio Moreeni 98,4 MHz

Journalismin iltapäivässä on tällä kertaa käsittelyssä kaksi ajankohtaista väitöskirjaa. Ville Kummun ja Olli Seurin luennoissa pohditaan journalismin suhdetta aikaan: yhtäältä historiaan, toisaalta tulevaisuuteen. Lähetys kuullaan Radio Moreenissa torstaina 8. syyskuuta klo 12.15.

ville-kumpu_kuva antti yrjönen

Ville Kumpu väitteli tohtoriksi Tampereen yliopistossa 29. elokuuta 2016

Tutkija, YTM (väit.) Ville Kumpu Journalismin, median ja viestinnän tutkimuskeskus COMETista kertoo hiljattain tarkastetusta väitöskirjastaan ”Tulevaisuuden kuvitteleminen journalismissa”. Yleisradion toimittaja, FM ja YTM Olli Seuri puolestaan odottaa väitöstutkimuksensa ”Historian journalistinen esittäminen” esitarkastuslausuntoja väitelläkseen myöhemmin tänä syksynä.

Tilaisuus pidetään Tampereen yliopiston Pinni B-rakennuksen luentosali B1097:ssä torstaina 8. syyskuuta klo 12.15 alkaen, ja se lähetetään suorana Radio Moreenissa. Tilaisuuden juontaa journalistiikan yliopistonlehtori Kari Koljonen. Luentoja ja keskustelua voi seurata twitterissä (#journalismiIP #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista. Tilaisuus on osa Journalismin perusteet -luentosarjaa, jonne on yleisöllä vapaa pääsy.

Journalismin iltapäivä tuo tänä syksynä Tampereen yliopistoon maamme eturivin tutkijoita ja toimittajia pohtimaan journalistiprofession nykytilaa. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina.