Kuuntele: Journalismin iltapäivä: Journalismi nyt – muualla ja meillä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Kuuntele: Journalismin iltapäivä: Journalismi nyt – muualla ja meillä

Mitkä ovatkaan journalismin trendit nyt Yhdysvalloissa? Miten jaksaa journalismi Venäjällä, jossa toimittajat joutuvat jatkuvissa kriisioloissa pohtimaan perusteellisesti omaa ammatillista rooliaan? Entä millaisia erityispiirteitä on suomalaisessa journalistisessa kulttuurissa?

laura-ahva_kuva-jonne-renvall_pieni

Tutkija Laura Ahva on mukana Journalismin iltapäivässä. (Kuva: Jonne Renvall)

Aiheista keskustelevat Journalismin iltapäivässä Stanfordin yliopiston tutkijatohtori Tanja Aitamurto sekä tutkijatohtori Dmitri Yagodin ja yliopistotutkija Laura Ahva Tampereen ylipiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskuksesta.

Tilaisuus pidetään Tampereen yliopiston Pinni B-rakennuksen luentosali B1097:ssä torstaina 29. syyskuuta klo 12.15 alkaen, ja se lähetetään suorana Radio Moreenissa. Tilaisuuden juontaa journalistiikan professori Ari Heinonen. Luentoja ja keskustelua voi seurata twitterissä (#journalismiIP #radiomoreeni), ja siitä voi lukea seuraavalla viikolla toimittajakoulutuksen viikkolehti Utaimen Mediatähystin-blogista (utain.uta.fi/blogit). Tilaisuus on osa journalistiikan oppiaineen Journalismin perusteet -luentosarjaa, ja sinne on vapaa pääsy.

Journalismin iltapäivä tuo tänä syksynä Tampereen yliopistoon maamme eturivin tutkijoita ja toimittajia pohtimaan journalismin ja journalistin ammatin nykytilaa. Miten lähelle totuutta journalistit uskovat pääsevänsä? Millaista on median valta tutkimusten perusteella? Ajankohtaisia journalistisia pulmia ratkotaan seitsemänä peräkkäisenä torstaina.

Kuuntele