Ilmastonmuutoksesta kertova Hyvän sään aikana keskiviikkoisin Radio Moreenissa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Ilmastonmuutoksesta kertova Hyvän sään aikana keskiviikkoisin Radio Moreenissa

Vierailijaprofessori Hanna Nikkasen ja Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijoiden työryhmän ilmastokirja Hyvän sään aikana – mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken julkaistiin viime viikolla.

Kirjan some-kampanjaan on kuulunut myös Radio Moreenin Soundcloudista löytyvä ilmastopodcast-sarja, jota toimittavat kirjan työryhmäläiset. Kirjan sisältöä mukaillen jokainen jakso käsittelee ilmastonmuutosta eri näkökulmasta.

Hyvän sään aikana -podcastsarjan jaksot kuullaan tänä syksynä myös Radio Moreenin lähetyksissä viikoittain keskiviikkoisin klo 15:30 ja perjantaiaamuisin klo 8:30.

Tänään Radio Moreenissa esitettävän jakson keskiössä on öljy. Öljy on yhä tärkein strateginen luonnonvara. Se on myös uusiutumaton luonnonvara. Öljyä poraamalla, polttamalla ja kuluttamalla on luotu niin talouskasvua kuin länsimaille leimallinen elintaso. Lämpenemisen taltuttamiseksi öljyn käytöstä olisi vääjäämättä luovuttava. Se kuitenkin on helpommin sanottu kuin tehty.

Suomi on riippuvainen öljystä ja öljyn äkillisellä ehtymisellä olisi nyky-yhteiskunnalle äärimmäisiä seurauksia. Tällä haavaa yhteiskuntien öljynkulutusta näyttää hillitsevän korkeintaan barrelihinnan nousu. Teemajaksossa toimittajat Kaisa Uusitalo, Markus Mäki ja Samuli Niinivuo käyvät läpi viisi väitettä öljystä ja purkavat niihin liittyviä myyttejä ja väärinkäsityksiä.

Hyvän sään aikana – ohjelma ilmastonmuutoksesta

Hyvän sään aikana -ohjelman huomisessa jaksossa keskustellaan öljystä - kuuntele keskiviikkoisin klo 15:30 Radio Moreenin taajuuksilla 98,4MHz (101,5MHz) ja radio.uta.fi.

Katso tästä ilmastopodcastin traileri:

Julkaissut Radio Moreeni 10. lokakuuta 2017

Kaikki Hyvän sään aikana -ohjelman jaksot voi kuunnella koska tahansa podcast-muodossa muun muassa iTunesin kautta.

Lue lisää kirjasta täältä.