Ideakilpailu ratkennut – vanha tehdas säilyy Hiedanrannan sydämenä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Ideakilpailu ratkennut – vanha tehdas säilyy Hiedanrannan sydämenä

Hiedanrannan asuinalueen ideakilpailu on ratkennut tänään. Entisen tehdasalueen tilalle nousevan kaupunginosan suunnittelukilpailun ovat voittaneet kilpailutyöt Hiedanrannan Innovaatiolahti ja Reflecting TRE.

Kuva: Buenaventura

Hiedanrannan kehittämiseksi järjestetty ideakilpailu antaa osviittaa siitä, miltä kaupunginosa tulee näyttämään. Kansainväliseen ideakilpailuun osallistui kaikkiaan 39 suunnitelmaa.

Reflecting Tampereen on suunnitellut tamperelainen arkkitehtuurityöhuone Buenaventura.

– Vanha tehdas on alueen sydän. Se on toiminut työn tekemisen ja kohtaamisen paikkana, joten suunnittelutyö lähti kumpuamaan tehtaasta, Janne Ekman Buenaventurasta kertoo.

Ekmanin mukaan alueen historiaa haluttiin kunnioittaa rakentamalla vanhan ympärille uutta. Hän arvioi myös, että tuomaristoon vetosi rohkea ratkaisu raitiovaunun suhteen. Buenaventuran suunnitelmassa vaunun reitti kulkisi tehtaan läpi.

Toimittaja: Anni Huttunen

• Kuuntele tallenteitamme