Hyvä tarina herättää nukkekodin henkiin | Radio Moreeni 98,4 MHz

Hyvä tarina herättää nukkekodin henkiin

Nukkekoti ei ole vain kokoelma esineitä. Keuruulainen nukkekotiharrastaja Maija Salo kertoo, että ensin tarvitaan tarina, jonka ympärille nukkekoti rakennetaan. Salo paljastaa myös, kuinka nukkekotiharrastajat saavat kotinsa täyteen hämmästyttäviä yksityiskohtia pursuavia esineitä.

Maija Salon nukkekotihuoneisto

Maija Salon nuket Vladimir Kuragin (vas.) ja kauppias Aukusti nauttivat blineistä. (Pia Sivunen)

Nukkekotien rakentaminen ei ole hätäisen hommaa. Maija Salon työtunnit yllä olevan kerrostaloasunnon rakentamiseen laskettiin kuukausissa. Nukkekoti valmistuu tarinan ympärille, mutta tarinaakaan ei voi Salon mukaan keksiä tyhjästä.

”Se on oikeastaan vähän sillä tavalla, että nukke lähtee viemään tarinaa. Kun ostin Vladimirin, en ostaessani tiennyt että hän on venäläinen. Tuijottelin hetken aikaa ja kyllä se sitten selvisi ja tarina rupesi elämään”, Salo sanoo.

Toimittaja: Tuomo Hyttinen