Fazerin hittituote on joulun alla taatelikookospiirakka – ”Myös saaristolaisleipää menee paljon” | Radio Moreeni 98,4 MHz

Joulun aikaan leivotaan ja tehdään tuotekehitystä. Erityisesti pipareista Fazer haluaa kehittää jotakin taloja ihmeellisempää. Jouluruokien ja -leivonnaisten valikoima on laajentunut globaalien ilmiöiden vuoksi.

Eskola ja tortut.

Inkeri Eskolalle joulu merkitsee yhdessäoloa. (Kuva: Teresia Jokinen)

Hatanpään Fazer aloittaa jouluvalmistelut marraskuun puolessa välissä. Leipuri-kondiittori Inkeri Eskola kertoo, että itsenäisyyspäivän jälkeen päästään toden teolla joulutuotteiden valmistuksen kimppuun. Suosituimpia tuotteita ovat taatelikookospiirakka, saaristolaisleipä ja tyrnisuklaakakku.

Joulun alla tehdään tuotekehitystä. ”Kehitimme piparivaniljapiirakan uutuudeksi tälle joululle”, Eskola kertoo. Pipareista on tarkoitus tehdä tänä jouluna myyntiin muutakin kuin perinteisiä taloja.

Keittiömestari Juha Metsola kertoo, että joulun alla asiakkaille tarjotaan joululounasta. Pääpaino on perinteisessä jouluruoassa. Vuosien saatossa esimerkiksi joululeivonnaisten valikoima on laajentunut. ”Yleismaailmalliset ilmiöt, kuten kasvisruoka, ovat lisänneet valikoimaa, Metsola sanoo.

Toimittajat: Teresia Jokinen ja Larissa Bister