Den svenska gemenskapen hjälper att hitta fil eller en skog i Paris | Radio Moreeni 98,4 MHz

Den svenska gemenskapen hjälper att hitta fil eller en skog i Paris

I Paris har en svensk inga svårigheter att hitta andra svenskar när man längtar hem eller behöver hjälp. Maja Torrång, 21, från Ljusdal, Sverige, flyttade till Paris för över ett år sedan för att jobba som au pair. I år bestämde hon att stanna i Paris efter sin tid som au pair och nu jobbar hon i ett café.

Maja Torrang

Maja Torrång bor i Paris och jobbar i ett café. (Bild Josefine Lönnström Birath)

En svensk skola, ett svenskt gymnasium, en svensk kyrka och en svensk affär. Om man vill hitta svensk kultur i Paris, är det ganska lätt.

”Man kan absolut leva ett svenskt liv i Paris. Det finns också massor av svenska caféer och Svenska Institutet som organiserar evenemang”, säger Maja Torrång.

Den svenska gemenskapen i Paris är hjälpsam för alla svenskarna som flyttar till Paris. Det finns en svensk Facebook-grupp med nästan 6000 medlemmar.

”Det är bra att känna andra svenskar när man bor utomlands om man saknar hem eller svensk mat eller vad som helst eller vill prata om någonting som alla vi svenskar vet”, säger Torrång.

Redaktör: Iida Ahonen
Lyssna: