Asmahan Kazen unelmoi tulkin ammatista | Radio Moreeni 98,4 MHz

Asmahan Kazen unelmoi tulkin ammatista

42-vuotias Asmahan Kazen muutti Irakista Suomeen aviomiehensä ja kuusivuotiaan poikansa kanssa syyskuussa 2015. Irakissa asuessaan Asmahan pyöritti kotia, mutta aina ulkona liikkuessa taustalla oli pelko kidnappauksista ja pommituksista. Suomessa väkivallan pelko on kadonnut. ”Voin saattaa poikani kouluun polkupyörällä. Irakissa se ei ole mahdollista.”

asmahan-kazen_kuva-miika-ronkainen

Asmahan Kazen pitää polkupyöräilystä. (Kuva: Miika Ronkainen)

Kaupin vastaanottokeskuksessa asuessa Kazenin englannin kielen taidosta on ollut hyötyä. Hän on avustanut muita turvapaikanhakijoita esimerkiksi sairaala- ja viranomaisasioissa silloin, kun tulkkia ei ole ollut saatavilla.

”Haaveilen siitä, että voisin työskennellä Suomessa tulkkina”, Kazen kertoo.

Englanninkielisessä My way -ohjelmasarjassa tutustutaan Tampereen Kaupin vastaanottokeskuksen asukkaisiin. Ohjelma kuullaan Radio Moreenissa joka toinen tiistai klo 17.03 ja uusintana ensilähetyksen jälkeisenä perjantaina klo 8.30.

Ohjelma on toteutettu yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Ohjelman toimittaa Tuomo Hyttinen.

• Kuuntele tallenteitamme