Akateemikko Risto Nieminen: ”Tampere3 on hieno mahdollisuus rekrytoida lahjakkaita opettajia Tampereelle” | Radio Moreeni 98,4 MHz

Globalisoituvassa maailmassa tarvitaan jatkuvasti uusia lähestymistapoja yliopisto- ja korkeakouluopetukseen, mutta myös tutkimukseen. Akateemikko Risto Niemisellä on näistä asioista kokemusta lähes 40 vuotta. Tampereen korkeakoulusäätiön hallituksen jäsenenä Nieminen näkee säätiöyliopiston asettamat haasteet mahdollisuuksina.

Akateemikko Risto Niemisen mukaan haasteita tulee kahden yliopiston ja yhden korkeakoulun toimintatapojen, tottumusten ja kulttuurien yhteensovittamisesta. Nieminen haluaa kuitenkin puhua mieluummin mahdollisuuksista.

Nieminen kuuluu hallituksen strategia- ja johtosääntövaliokuntaan. Tampere3-korkeakoulusäätiön henkilökunnalta on tullut paljon ehdotuksia strategiaa varten. ”Olemme tavanneet myös opiskelijoita ja sidosryhmiä”, Nieminen kertoo.

Tampere3-korkeakoulusäätiön yhtenä tavoitteena on edistää kansainvälistä korkeakoulutoimintaa. Niemisen mukaan säätiöyliopistosta tulee entistä houkuttelevampi ympäristö niin opiskelijoille kuin opettajille. ”Uskon, että säätiöyliopisto kiinnostaa hyvin monia nuoria ympäri Eurooppaa ja maailmaa,” Nieminen sanoo. Tampere3 mahdollistaa Niemisen mukaan lahjakkaan opettajakunnan rekrytoinnin Tampereelle.

Nieminen on myös Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun dekaani ja Aalto-professori. Häntä pidetään laskennallisen tieteen uranuurtajana Suomessa.

Toimittaja: Teresia Jokinen