Aivot ovat pääasia Hyvinvointipäivillä Tampereen yliopistossa | Radio Moreeni 98,4 MHz

Aivot ovat pääasia Hyvinvointipäivillä Tampereen yliopistossa

Meneillään on kansainvälinen aivoviikko. Tampereen yliopiston, TAMYn ja Ylioppilasterveydenhuollon järjestämillä Hyvinvointipäivillä onkin teemana aivojen terveys.

Älypeleillä voi testata aivojaan. Kuva: Hanna Hietikko

Hyvinvointipäivät alkoivat eilen Kampin kampuksella. Ohjelmassa oli aivovideon julkaisu, UtaDancen tanssiesitys, dosentti Teija Waaramaan luento aiheesta ”Emootiot” sekä erilaisia mittauksia, joihin voi osallistua. Paikalla oli omat ständinsä esimerkiksi SPR:n Veripalvelulla, YTHS:llä, Ehkäisevän päihdetyön yksiköllä, Unipoli Sportilla sekä EHYT ry:llä.

Aivoja kuormittavia ja aivojen terveyttä edistäviä asioita esittelevä video tulee nähtäville YTHS:n nettisivuille. Terveydenhoitaja Ritva-Liisa Hannulan kertoo myös miksi aivoista kannattaa huolehtia:

”Etenkin nuorten on syytä kiinnittää huomiota aivojen terveyteen, sillä aivot voivat kasvaa vielä 25-vuotiaana.”

Ohjelma siirtyi täksi päiväksi Tampereen yliopiston Päätalolle. Aivotutkija Mona Maisalan luennon aiheena oli aivoja kuormittava ”Multitasking”. Myös Päätalolla on omat ständinsä kaikilla tapahtumaan osallistuvilla tahoilla. Opiskelijat ja henkilökunta pääsevät myös mittauttamaan kehonkoostumusta, puristusvoimaa sekä verenpainetta. Viestinä on se, että kehon terveydessä kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Toimittaja: Hanna Hietikko

• Kuuntele tallenteitamme