Abstrakteja asioita ratkotaan oman pään sisällä | Radio Moreeni 98,4 MHz

Abstrakteja asioita ratkotaan oman pään sisällä

Lukiosta yliopiston matematiikkaan hypättäessä moni asia muuttuu. Matematiikan professori Esko Turunen kertoo, että alan opiskelu on hyvin itsenäistä ja että lopulliset ratkaisut syntyvät oman ajattelutyön tuloksena.

matematiikan professori Esko Turunen

Matematiikan professori Esko Turusen omaa erityisalaa on esimerkiksi algebrallinen logiikka. (Kuva: Ira Mellberg)

Matematiikassa päättelykyky vie lähemmäksi ratkaisua. Symboliset laskimet ratkovat tehtäviä jo puoliksi, mutta ne eivät korvaa ongelmanratkaisun eri vaiheiden ymmärtämistä.

Matematiikkaa tarvitaan monella alalla, ja Turunen toivoo, että kiinnostus siihen kasvaisi.

Onko matematiikan osaaminen vähentynyt? Ira Mellberg ja matematiikan professori Esko Turunen keskustelevat aiheesta Minun radio -ohjelmassa 24.11.2016.