Äärimmäinen äidinrakkaus pääsee Frenckellin näyttämölle | Radio Moreeni 98,4 MHz

Äärimmäinen äidinrakkaus pääsee Frenckellin näyttämölle

Tampereen Teatterin syksyn ohjelmistossa on Sirkku Peltolan kantaesityksen lisäksi esimerkiksi ennakkoluuloja käsittelevä komedia Ulkomaalainen.

Tampereen Teatterin ohjelmiston julkistustilaisuudessa

Näyttelijä Tuija Vuolle, Tyttö ja varis -näytelmän kirjoittaja Sirkku Peltola ja ohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen Tampereen Teatterin syksyn ohjelmiston julkistustilaisuudessa. (Kuva: Laura Talvitie)

Tampereen Teatteri on julkaissut syksyn ohjelmistonsa. Teatterin lavalla nähdään esimerkiksi Sirkku Peltolan Tyttö ja varis -näytelmän kantaesitys. Tyttö ja varis on Peltolan ensimmäinen Tampereen Teatterissa esitettävä näytelmä. Päärooleissa ovat Tuija Vuolle, Ritva Jalonen, Jukka Leisti ja Antti Tiensuu.

Ohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen kertoo, että Tyttö ja varis -näytelmän teemoja ovat yksinäisyys ja äidinrakkaus.

”Äidinrakkautta käsitellään epätyypillisellä tavalla. Mitä kaikkea äidinrakkaus, joka on ehdotonta, voi kestää?”

Lyytikäinen kuvailee näytelmää hauskaksi ja hellyyttäväksi. Näytelmän teemoja käsitellään minimalistisin keinoin ja vähäisen dialogin avulla.

Syksyn muita näytelmiä ovat esimerkiksi Tommi Auvisen ohjaama komedia Ulkomaalainen, Juha Jokelan käsikirjoittama ja Samuli Reunasen ohjaama Patriarkka sekä Lontoossa suosiota saavuttanut komedia Näytelmä joka menee pieleen.

Toimittaja:Elina Pikkarainen